Навчання кухарів - один із етапів оновлення системи шкільного харчування
У рамках реалізації Стратегічної цілі №3 Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 №990-р, за сприяння Громадської організації «Cult Food», з метою запровадження якісного та збалансованого харчування в закладах освіти шляхом впровадження нового шкільного меню, 21 травня 2024 року тренери Кулінарного хабу ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу» провели навчання для кухарів закладів загальної середньої та дошкільної освіти за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».
Від Богуславської громади підвищення професійних навичок та кваліфікації пройшли Фастовець В.А. (Дибинецька гімназія), Совенко Т.А. (Мисайлівська гімназія), Ридван В.В. (ЗДО (ЦРД) №1), Папуша І.М. (ЗДО (ЦРД) №4), Федорченко В.П. (ЗДО №5).
Під час навчання працівники ознайомилися з можливостями і перевагами використання нового обладнання для приготування здорової та смачної їжі, технологією приготування страв на сучасному обладнанні. Окрім цього, закріпили отримані знання на практиці. Кухарі власноруч готували страви за новими високотехнологічними методиками та вивчали способи урізноманітнення меню в сучасних умовах.
За підсумками навчання отримали відповідні сертифікати.
Спеціаліст 1 категорії
Інна КРУШЕНИЦЬКА